Sala City Apartments AB • Sala

Invester i Förvärv av fullt uthyrd fastighet i Sala

En fastighetsutvecklare förvärvar en fastighet med en befintlig byggnad i centrala Sala. Lånet löper upp till 24 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant med bästa rätt samt proprieborgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare förvärvar en fastighet i centrala Sala, ca 4 mil norr om Västerås. På fastigheten står en befintlig byggnad där 100 % av ytan är uthyrd till en hyresgäst med kontrakt på tre år. Arbetet för att ta fram en detaljplan som möjliggör byggnation av hyresbostäder när det befintliga hyreskontraktet löpt ut är påbörjat. I dagsläget är kötiden för en hyresbostad i centrala Sala mellan två till fem år.

I februari 2021 förvärvades två angränsande fastigheter som kommer att ingå i det framtida hyresrättsprojektet. Marknadsvärdet för den aktuella fastigheten i befintligt skick uppskattas till ca 6,6 mkr (värdetidpunkt november 2020) med en direktavkastning på ca 6,8 %.

Bolaget lånar nu in upp till ca 5,1 mkr för att delfinansiera förvärvet av fastigheten. Lånet löper upp till 24 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant med bästa rätt samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Bottenpant
  • Centralt läge
  • Uthyrningsgrad 100 %

Restkapital på 7 timer
5 530 000 SEK
Antal investorer
85
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 24 mån
Årligt mål for afkast
10 %
Minimumsinvestering
30 000 SEK
Lånenummer
#20252-2

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.