Sala City Apartments AB • Sala

Invester i Förvärv av uthyrda fastigheter nära centrum

En fastighetsutvecklare förvärvar nu två fastigheter med en befintlig byggnad i centrala Sala. I dagsläget är 100 % av lokalytan uthyrd med kontrakt på ett år. Arbete för att ta fram detaljplan för byggnation av hyresrätter när det befintliga hyreskontraktet löpt ut är påbörjat. Lånet löper upp till 24 mån med 11 % årsränta och säkerställs med fastighetspant med bästa rätt samt proprieborgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare förvärvar nu två fastigheter i centrala Sala, ca 4 mil norr om Västerås. På den ena fastigheten står en befintlig byggnad där 100 % av ytan är uthyrd till en hyresgäst med kontrakt på ett år. Arbetet för att ta fram en detaljplan som möjliggör byggnation av hyresbostäder när det befintliga hyreskontraktet löpt ut är påbörjat.

Fastigheterna är belägna ca 1 km från Sala Station och ca 350 m från Galleria Sala Torg med servicecenter, butiker och restauranger. I dagsläget är kötiden för en hyresbostad i centrala Sala mellan två till fem år. Marknadsvärdet för de två fastigheterna i befintligt skick uppskattas till ca 4 mkr (värdetidpunkt november 2020).

Bolaget lånar nu in upp till ca 3,8 mkr för att delfinansiera förvärvet av fastigheterna. Låntagaren planerar förvärv av ytterligare en närliggande fastighet under februari i syfte att utöka hyresrättsprojektet. Lånet löper upp till 24 mån med 11 % årsränta och säkerställs med fastighetspant med bästa rätt samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Bottenpant
  • Centralt läge
  • Uthyrningsgrad 100 %

Restkapital på 12 dage
3 860 000 SEK
Antal investorer
38
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 24 mån
Årligt mål for afkast
11 %
Minimumsinvestering
50 000 SEK
Lånenummer
#20252-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.

Opret konto