NH Nordic Oy • Esbo • Finland

Invester i Utveckling av 10 bostäder i Esbo

Ett fastighetsbolag förbereder inför byggnationen av 10 bostäder i Esbo, Finland. Lånet löper upp till 16 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant med bästa företräde samt proprieborgen.

Översikt

Ett finskt fastighetsbolag har förvärvat ett bostadsaktiebolag inklusive en fastighet i Esbo, strax väster om Helsingfors. Esbo är den andra största staden i Finland och ingår i huvudstadsregionen med bra kommunikationsmöjligheter till bland annat Helsingfors centrum. På fastigheten kommer 10 bostäder i form av två parhus och ett radhus uppföras under 2022. Byggnationen planeras starta vid årsskiftet.

Ansökan om bygglov har skickats in och förväntas beviljas i december 2021. Projektvärdet beräknas uppgå till ca 6,18 MEUR med en vinstmarginal om ca 18 %. Teamet bakom bolaget har gedigen erfarenhet av liknande projekt i området och har tidigare genomfört totalt nio kapitalresningar via Tessin och Tessins dotterbolag i Finland. Sju av de nio lånen har återbetalats till investerarna.

Enligt plan lånar bolaget nu in upp till 1 105 000 EUR för att dels refinansiera ett tidigare lån och på så sätt möjliggöra fastighetspant i säkerhetsstrukturen och dels finansiera byggnationen. En sista kapitalresning planeras under 2022 för att delfinansiera byggnationen av bostäderna. Lånet löper upp till 16 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant med bästa företräde samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Fastighetspant med bästa rätt
  • Flertal återbetalda lån
  • Erfarna utvecklare

Restkapital på 27 dage
1 109 000 EUR
Land
Finland
Antal investorer
104
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 16 mån
Årligt mål for afkast
8 %
Minimumsinvestering
5 000 EUR
Lånenummer
#21141-2

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.