Invester i Ejerlejligheder i pendlerafstand i Tumba

Stockholm

En erfaren ejendomsudvikler gennemfører projekt med i alt 13 ejerlejligheder ca. 200 m fra pendlerstationen i Tumba. Der er bevilget byggetilladelse, og pt. er 12 ud af 13 enheder solgt med bindende aftale. Lånet løber op til 20 måneder med 9 % i årligt afkast og sikres med ejendomspant, selvskyldnerkaution, pant i gældsbrev samt pantebrev.

Översikt

En fastighetsutvecklare genomför ett bostadsprojekt om totalt 13 bostadsrätter i Tumba strax söder om Stockholm. Fyra av enheterna är befintliga hyresrätter som renoverats och ombildats till bostadsrätter, och resterande nio bostäder nyproduceras.

Bygglov har beviljats och byggstart är planerad till mars 2019. I dagsläget är 12 av 13 bostäder sålda med bindande förhandsavtal och projektet väntas färdigställas under april 2020. Teamet bakom bolaget har mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen och har tidigare genomfört bostadsrättsprojekt i bland annat Östersund.

Bolaget lånar nu in upp till 6 mkr för att delfinansiera projektet. Uppskattad löptid uppgår till ca 14 - 20 mån med 9 % årsavkastning och lånet säkerställs med fastighetspant, proprieborgen, pant i revers samt springing mortgage.

Projektets styrkor

  • 12 av 13 bostadsrätter sålda med bindande avtal
  • Fastighetspant
  • Eftertraktat läge på pendlingsavstånd från Stockholm