Chilid Fastigheter AB • Lidköping

Invester i Nyproduktion med påbörjad inflyttning

En fastighetsutvecklare uppför nu den sista etappen av ett pågående bostadsprojekt i Lidköping. Lånet löper upp till 21 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Översikt

En erfaren utvecklare bygger nu 32 hyresrätter i det nya bostadsområdet Sjölunda Äng, cirka sju kilometer från centrala Lidköping. Området som ska bebyggas ligger endast ett stenkast från Vänerns strand med direkt närhet till skola, förskola, badplats och natur. De två första etapperna om totalt 20 bostäder är färdigställda, fullt uthyrda och inflyttade.

Den tredje och sista etappen om 12 bostäder är under byggnation och tillträde beräknas ske löpande från juni till september 2021. I dagsläget pågår interiört arbete i form av köks- och badrumsmontering samt invändig målning. Det aktuella projektet värderas till ca 48 mkr (värdetidpunkt december 2020) och hittills har ca 39 mkr investerats i byggnationen. Projektet har beviljats investeringsstöd om 12,5 mkr som betalas ut vid färdigställandet.

Enligt plan lånar bolaget nu in upp till 4 mkr i en andra kapitalresning för att delfinansiera byggnationen och därmed frigöra kapital inför kommande investeringar inom koncernen. Återbetalningen planeras ske med koncernens kassaflöde, alternativt genom en refinansiering. Lånet löper upp till 21 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Erfaren utvecklare
  • Beviljat investeringsstöd
  • Byggnationen i slutfas

Restkapital på 3 dage
4 060 000 SEK
Antal investorer
25
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 21 mån
Årligt mål for afkast
8 %
Minimumsinvestering
50 000 SEK
Lånenummer
#20255-2

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.

Opret konto