Invester i Anerkendt udvikler mod notering II

Stockholm

Invester i ejendomsudvikler med ejendomsprojekt i premium-segmentet. I porteføljen indgår projekter med bedste beliggenhed, primært i Stockholms indre by. Investeringen løber i 18-24 måneder med et årligt afkast på 11 %.

Översikt

Ett fastighetsbolag utvecklar fastigheter i premiumsegmentet genom nyproduktion, byggnation av råvindar, påbyggnader på befintliga fastigheter, samt konvertering av hyresfastigheter till bostadsrätter. Utvecklaren har arbetat med projektutveckling av bostäder sedan 2004, och drygt 400 lägenheter har sedan start förvärvats, förvaltats och utvecklats.

Bolaget har tidigare rest kapital via Tessin för projekten Terrasslägenheter på Kungsholmen, Erkänd fastighetsutvecklare mot notering och Boutiquelägenheter på Östermalm.

Utvecklaren emitterar nu preferensaktier om 15 mkr (med möjlig överteckning upp till ca 20 mkr) med 11 % årsavkastning inför en planerad notering under 2018. Syftet med emissionen är att finansiera en expansion av verksamheten och förvärva nya projekt. Skulle notering utebli finns möjlighet att lösa in preferensaktierna 2019.

Projektets styrkor

  • Etablerad fastighetsutvecklare
  • Planerad notering 2018
  • 11 % årsavkastning