Tourane Aktiebolag • Ljungskile

Invester i Nytt kvarter med havsvy i Ljungskile

En fastighetsutvecklare uppför nu 26 bostadsrätter i Ljungskile, Uddevalla. Lånet löper upp till ca 16 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, proprieborgen samt begränsad personlig borgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare uppför nu två flerbostadshus med 26 välplanerade bostadsrätter och en yogastudio i Ljungskile, Uddevalla kommun. Markarbetet pågår och tillträde beräknas ske löpande under Q3 2022. Hittills har ca 8 mkr investerats i projektet i form av markförvärv och entreprenadkostnader. Läget är optimalt med utsikt över Ljungskileviken samt lokala restauranger, caféer, butiker och hembygdsmuseum inom gångavstånd.

I dagsläget är 18 av 26 bostäder sålda med förhandsavtal. Moderbolaget, som ställer borgen för det aktuella lånet, redovisar preliminärt en balansomslutning om ca 128 mkr med en soliditet om ca 73 % per 2020-12-31. Till förmån för det aktuella erbjudandet pantsätts totalt sju koncernägda fastigheter på Tjörn där belåningsgraden förväntas uppgå till ca 52 %.

Bolaget lånar nu in upp till 15 mkr för att delfinansiera byggnationen av bostadsrätterna i Ljungskile. Lånet väntas återbetalas med försäljningsintäkterna och vinstmarginalen uppskattas uppgå till drygt 26 %. Lånet löper upp till 16 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, proprieborgen samt begränsad personlig borgen.

Investeringens styrkor

  • 18 av 26 enheter sålda
  • Kapitalstark koncern
  • Byggnation påbörjad

Rejst kapital
15 098 000 SEK
Tilbagebetalt
Antal investorer
37
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 16 mån
Årligt mål for afkast
8 %
Minimumsinvestering
100 000 SEK
Lånenummer
#21111-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.