Atella Projekt 4 AB • Nacka

Invester i Byggstartade hyresrätter i Nacka

En fastighetsutvecklare med tre återbetalda projekt via Tessin uppför nu 12 hyresrätter i Nacka, ca 15 min från Stockholms centrum. Lånet löper upp till ca 16 mån med 10 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten, aktiepant samt proprieborgen.

Översikt

Ett fastighetsbolag uppför nu 12 hyresrätter i Älta, ca 15 km från Stockholms centrum med målsättningen att äga fastigheten för långsiktig förvaltning. Projektet har byggstartat och lägenheterna beräknas färdigställas i december 2020. Hittills har ca 15 mkr investerats i projektet i form av markförvärv, projektering och markarbeten.

Efterfrågan på nya hyresbostäder i området är stor och den genomsnittliga kötiden för liknande bostäder uppgår till ca 15 år. Moderbolaget, som ställer borgen för det aktuella lånet, har mångårig erfarenhet av fastighetsutveckling och redovisar en balansomslutning om ca 81 mkr per 2019-12-31 med en soliditet om 70 %.

Bolaget lånar nu in upp till 10 mkr, med möjlighet till överteckning, i en första kapitalresning för att delfinansiera byggnationen. En andra kapitalresning om ca 8 mkr väntas genomföras under Q2 2020. Lånen återbetalas genom långsiktig bankfinansiering vid färdigställandet. Lånet löper upp till 16 mån med 10 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten, aktiepant samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Fastighetspant med bästa rätt
  • Tre återbetalda kapitalresningar
  • Stor efterfrågan på hyresrätter i området

Rejst kapital
18 550 000 SEK
Tilbagebetalt
Antal investorer
159
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 16 mån
Årligt mål for afkast
10 %
Minimumsinvestering
50 000 SEK
Lånenummer
#20154-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.