Trede Properties 4 AB • Sundbyberg

Invester i Snabbväxande hyresbestånd i Stockholm

Ett fastighetsbolag belånar nu fem befintliga bostadsrätter i Sundbyberg för att möjliggöra fortsatt expansion. Lånet löper upp till 10 mån med 11 % årsränta och säkerställs med pant i bostadsrättslägenheter, aktiepant och proprieborgen.

Översikt

Ett fastighetsbolag som förvärvar och hyr ut bostadsrättslägenheter planerar för fortsatt expansion. Värdet på koncernens nuvarande bestånd uppskattas till ca 96,5 mkr med en uthyrningsgrad om 100 %. Lägenheterna är belägna i attraktiva områden i Stockholm och nu förvärvar bolaget ytterligare 44 bostadsrättslägenheter i Barkarby, ca 15 km norr om Stockholm.

Till förmån för det aktuella förvärvet pantsätts fem av totalt tio befintliga bostadsrättslägenheter med bästa läge i Sundbyberg. Bostäderna har värderats till ca 36,9 mkr och de årliga hyresintäkterna uppgår till ca 2 mkr. Efter förvärvet i Barkarby beräknas koncernens totala hyresintäkter uppgå till ca 11,6 mkr per år.

Enligt plan lånar bolaget nu in upp till 6,6 mkr i en andra kapitalresning för att delfinansiera förvärvet i Barkarby. Lånen återbetalas genom långsiktig bankfinansiering för lägenheterna. Lånet löper upp till 10 mån med 11 % årsränta och säkerställs med pant i bostadsrättslägenheter, aktiepant och proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Uthyrningsgrad 100 %
  • Förvaltningsportfölj om ca 96,5 mkr
  • Pant i befintliga bostadsrättslägenheter

Rejst kapital
6 600 000 SEK
Tilbagebetalt
Antal investorer
70
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 10 mån
Årligt mål for afkast
11 %
Minimumsinvestering
30 000 SEK
Lånenummer
#20185-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.