BP BUSINESS PEOPLE MARKNADSKONSULT Aktiebolag • Kopparberg

Invester i Förvärv säkerställt med bottenpant i Kopparberg

Ett expansivt fastighetsbolag förvärvar nu fyra hyresfastigheter i Kopparberg, norr om Örebro. Bolaget äger och förvaltar sedan tidigare ett fastighetsbestånd värderat till ca 49 mkr. Lånet löper upp till 24 mån med en årsavkastning som uppgår till 8% och lånet säkerställs med bottenpant i fastigheterna.
Ljusnarsberg Hammartäppan Södra 1
Ljusnarsberg Hammartäppan Södra 1

Översikt

Ett expansivt fastighetsbolag förvärvar nu fyra hyresfastigheter i centrala Kopparberg, norr om Örebro. Läget är naturnära med goda kommunikationsmöjligheter till närliggande städer, exempelvis Örebro och Borlänge. Det råder ett underskott av bostäder i området och efterfrågan av hyreslägenheter är stor. Fastigheterna består av 20 hyreslägenheter med en total uthyrningsbar yta om ca 1 428 kvm.

I dagsläget är 14 av 20 av lägenheterna uthyrda och resterande bostäder förväntas vara fullt uthyrda under 2022. Marknadsvärdet vid fullt uthyrda fastigheter bedöms till ca 9,1 mkr (värdeutlåtande juni 2022) med en belåningsgrad om ca 58% och en direktavkastning om ca 7,3%. Bolaget äger och förvaltar sedan tidigare ett fastighetsbestånd värderat till ca 49 mkr.

Bolaget lånar nu in upp till 5,3 mkr för att delfinansiera förvärvet av fastigheterna. Lånet planeras att återbetalas med koncernens hyresintäkter alternativt refinansiering genom banklån. Lånet löper upp till ca 24 mån med 8% årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheterna.

Investeringen styrkor

  • Fastighetspant med bästa rätt

  • Direktavkastning 7,3%

  • Befintligt bestånd värderat till ca 49 mkr

Restkapital på 7 dage
5 350 000 SEK
Antal investorer
76
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 24 mån
Årligt mål for afkast
8%
Minimumsinvestering
30 000 SEK
Lånenummer
#22161-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.