Xoel Karlstad Logistikcenter AB • Karlstad

Invester i Logistikcenter med påbörjad inflytt

En erfaren fastighetsutvecklare utökar nu ett pågående projekt omfattande fem byggnader på en kommersiell fastighet i Karlstad. Hyresavtal i tre av de totalt fem byggnaderna har tecknats. Lånet löper upp till 12 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt begränsad proprieborgen.

En erfaren fastighetsutvecklare utökar nu ett pågående projekt omfattande totalt fem kommersiella byggnader i Karlstad, ca 9 km från centrum. Fyra av byggnaderna ingår i den ursprungliga utvecklingsplanen och hyrs ut som logistiklokaler. Hyresavtal har tecknats för ca 65 % av den uthyrningsbara ytan och flera av hyresgästerna har flyttat in. Samtliga fyra byggnader förväntas vara fullt tillträdda under Q4 2022.

Nu utökas projektet med ytterligare en byggnad där bl.a. en lunchrestaurang planeras att uppföras. Hela projektet har värderats till ca 150 mkr i färdigställt skick (värdetidpunkt mars 2022) med en belåningsgrad om ca 60 %. Teamet bakom bolaget har genomfört flertalet kapitalresningar via Tessin och hittills har sex lån om totalt ca 103 mkr återbetalats.

Bolaget lånar nu in upp till 35 mkr för att delfinansiera byggnationen av den sista fasen. Återbetalningen planeras ske genom försäljning av tomträtten där utvecklaren har en pågående dialog med en intressent. Lånet löper upp till 12 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt begränsad proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Ca 65 % uthyrningsgrad i tidigare etapper

  • Långt gången byggnation

  • Flertal återbetalda lån via Tessin

Restkapital på 6 dage
35 080 000 SEK
Antal investorer
318
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 12 mån
Årligt mål for afkast
8 %
Minimumsinvestering
50 000 SEK
Lånenummer
#21156-3

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.