Hemkomsten 1 AB • Strängnäs

Invester i Försålda bostäder till välkänt fastighetsbolag

Investera i uppförandet av 30 byggstartade hyresrätter i Strängnäs. Lägenheterna har sålts till en etablerad fastighetsaktör som tillträder projektet under Q4 2022. Lånet löper upp till ca 15 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Översikt

Framfast-koncernen uppför nu 30 hyresrätter i Strängnäs, med beviljat investeringsstöd om ca 13,7 mkr. Projektet, som har ett centrumnära läge, har byggstartat och markarbetet är i full gång. De 30 hyresrätterna ingår i ett större fastighetsprojekt med byggnation på sammanlagt fyra projektfastigheter. Byggnationen av den första etappen delfinansierades via Tessin och det aktuella erbjudandet avser den andra av totalt fyra etapper.

Hela projektet om totalt 149 hyresrättslägenheter har redan har sålts till Heimstaden, ett välkänt fastighetsbolag som tillträder i samband med färdigställandet under Q4 2022. Det totala projektvärdet väntas uppgå till ca 316 mkr med ett preliminärt LTGDV om ca 75 %. Framfast har genomfört flertalet kapitalresningar via Tessin och hittills har elva bostadsprojekt om totalt ca 156 mkr återbetalats.

Bolaget lånar nu in 15 mkr för att delfinansiera byggnationen av de 30 hyresrätterna. Lånet löper upp till 15 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Projektet sålt till välkänt fastighetsbolag

  • Beviljat statligt investeringsstöd

  • Flertalet återbetalda projekt

Rejst kapital
15 100 000 SEK
Tilbagebetalt
Antal investorer
36
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 15 mån
Årligt mål for afkast
8 %
Minimumsinvestering
100 000 SEK
Lånenummer
#21120-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.